Gezondheidsrally

ZOMERSE GEZONDHEIDSRALLY’s ZUID-OOST HAGELAND: HELP JIJ Linter WINNEN?

Dat we de komende maanden best nog in eigen land blijven, hoeft op zich absoluut geen probleem te zijn. Tal van leuke lokale initiatieven zullen de zomer in Linter opfleuren voor jong en oud. Zo zijn er in augustus de gemeentelijke gezondheidsrally’s in Zuid-Oost Hageland. De gemeenten Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter en Zoutleeuw organiseren elk zo’n rally in samenwerking met het Logo. Inwoners nemen het tegen elkaar op en strijden om de hoofdprijs.

De gezondheidsrally is een quizwandeling. Op een makkelijk toegankelijke route van ongeveer 3 kilometer in één van de gemeenten kan je onderweg quizvragen oplossen. Voor de kinderen en enthousiaste volwassenen zijn er af en toe ook leuke doe-opdrachtjes. De vragen zijn allemaal gerelateerd aan gezondheid. Zo maak je niet alleen een gezonde en plezierige uitstap, maar kom je ook meer te weten over bijvoorbeeld gezonde snacks of de risico’s van roken.

Welke gemeente heeft de inwoners met de meest gemotiveerde wandelbenen? Per afgewerkte wandeling ontvangt jouw gemeente één punt voor jouw prestatie. Op het einde worden de punten procentueel berekend en wint de gemeente met de hoogste score! 
Voor elke wandeling die je tot een goed einde brengt, maak je trouwens ook zelf kans op een mooie prijs. Ga de uitdaging aan en volbreng de vijf gezondheidsrally’s, want zo win je misschien wel de hoofdprijs!

De gezondheidsrally’s zijn vanaf 8 augustus overal toegankelijk voor iedereen; jong en oud en van elke gemeente. Meer info vind je via het evenement ‘Gezondheidsrally Zuidoost Hageland 8 – 30 augustus’ op Facebook en binnenkort ook op de gemeentelijke website en aan het onthaal.

Antwoordformulier Linter-1

Route Linter

Antwoordformulier Landen

Route Landen

Antwoordformulier Zoutleeuw

Route Zoutleeuw

Antwoordformulier Kortenaken

Route Kortenaken

Antwoordformulier Geetbets

Route Geetbets

Eveneens is er ook een mogelijkheid is om mee te doen met je smartphone via QR-code of ter plaatse een antwoordformulier te nemen aan de startplaats.