Evenementen

Corona en de gevolgen voor je activiteit

COVID Event Risk Model (CERM)

Het COVID Event Risk Model (CERM) is een tool waarmee je kan testen of je evenement COVID-veilig genoeg is. De tool werd in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers en de Alliantie van Belgische Event Federaties ontwikkeld. Het COVID Event Risk Model weegt je organisatorische mogelijkheden en keuzes af. Daarvoor worden 20 parameters gebruikt die tegenover elkaar worden afgewogen. De score wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje en rood. Dit label wordt als referentie beschouwd door lokale overheden bij het verlenen van toestemming voor éénmalige evenementen. Deze tool is verplicht te gebruiken bij evenementen met meer dan 200 bezoekers.

https://www.covideventriskmodel.be/

Verenigingen die een evenement willen organiseren dat voor het grote publiek toegankelijk is, kunnen hier het aanvraagformuliervoor de organisatie van een evenement downloaden. Dit formulier moet minstens acht weken voor de aanvang van het evenement samen met de nodige bijlagen per mail verzonden worden naar marleen.petitjean@linter.be of veronique.petre@linter.be.

Aflsuitingen, reclameborden, ...
  • Voor het plaatsen van publiciteit langs de openbare wegen kan je hier het politiereglement uit de politiecodex terugvinden.
  • Een toelating voor het plaatsen van tijdelijke bewegwijzering/ publiciteit langs de gewestwegen (N3 Sint-Truidensesteenweg, N279 Geldenakenstraat en N283 Landenstraat) kan je aanvragen via het formulier: aanvraag toelating wegwijzers gewestwegen. Dit formulier mag de organisatie samen met het aanvraagformulier voor de organisatie van een evenement terugmailen. Bij evenementen is het ook mogelijk om nadarafsluitingen en signalisatie te ontlenen (met waarborg). Hier lees je er meer over.
Enkele tips:

Activiteiten

De laatste 2pk, geyarnbombed © Vera L.P. CauwenberghsDe laatste 2pk, geyarnbombed © Vera L.P. Cauwenberghs

Atelierbezoek op afspraak

-

Indien je behoefte hebt aan een beetje energie en vrolijkheid, ben je van harte welkom. In het atelier van Vera L.P. Cauwenberghs zijn meer dan tweehonderd werken die je kan ontdekken. Op de website (http://www.veracauwenberghs.com) vind je een aantal van de werken die ook voor verkoop beschikbaar zijn. Het bezoek aan het atelier is echter geheel vrijblijvend.

Lees verder
Gratis online infoavond Energetisch Renoveren op 22/09/2021 om 19u30 © IGOdivGratis online infoavond Energetisch Renoveren op 22/09/2021 om 19u30 © IGOdiv

Gratis online infoavond Energetisch Renoveren

Dreig je te verdwalen in de renovatiejungle? Jouw Energiehuis stippelt verschillende wegen voor je uit. De Energiehuizen, een initiatief van het Vlaamse Gewest, zijn geen commerciële organisaties, maar geven neutraal en (bijna) gratis advies.

Lees verder
50 + Sportelclub - Wandel-je-fit © Wandel-Je-Fit50 + Sportelclub - Wandel-je-fit © Wandel-Je-Fit

50 + Sportelclub - Wandelen - 8 km

Als lid van de 50 + sportelclub kan je elke donderdag gratis onder begeleiding wandelen langs mooie wegen en plekjes. De afstand bedraagt 8 km en de deelnemers komen telkens om 09.15 uur samen in of nabij Tienen. Het vertrek is voorzien om 09.30 uur. De kalender van de wandeltochten is verkrijgbaar bij de sportdienst of via hans.maho@tienen.be. Bent je nog geen lid van de 50 + Sportelclub ? Geen probleem!

Lees verder

Werkdag Linters Natuurgebied

02  oktober (zaterdag)    Werkdag Linters Natuurgebied Zeisteam

Aanvang: 09.00u Contactpersoon: Wim Fourie 0474/92 44 76, natuurpunt.linter@gmail.com

Lees verder
Garageverkoop Wommersom © Gezinsbond VZWGarageverkoop Wommersom © Gezinsbond VZW

Garageverkoop Wommersom

Garageverkoop in de straten van Wommersom Gezinnen verkopen hun kleding, meubels, speelgoed, boeken,… zelf voor een zacht prijsje vanuit hun eigen garage, hun voortuin, oprit, carport, onder een parasol, in een tent, ... Zowel voor leden en niet-leden van de Gezinsbond. Via mail

Lees verder
Spaghettiavond © NatuurpuntSpaghettiavond © Natuurpunt

Spaghettiavond Natuurpunt Linter AFGELAST

23 oktober 2021 (zaterdag) Spaghettiavond Natuurpunt Linter ok
aanvang: 17u tot 22 u
PC Neerlinter
Kasteelstraat 3
3350 Neerlinter
Enkel via inschrijven: natuurpunt.linter@gmail.com of 011/78 08 75

Lees verder

Werkdag Linters Natuurgebied

 

14  november (zondag)    Werkdag Linters Natuurgebied Zeisteam

Aanvang: 09.00u Contactpersoon: Wim Fourie 0474/92 44 76, natuurpunt.linter@gmail.com

Lees verder

Pensentocht

Over oude veldwegen langs de oever van de Kleine Gete. Daarna terug door de velden.

Lees verder