Evenementen

Corona en de gevolgen voor je activiteit

COVID Event Risk Model (CERM)

Het COVID Event Risk Model (CERM) is een tool waarmee je kan testen of je evenement COVID-veilig genoeg is. De tool werd in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers en de Alliantie van Belgische Event Federaties ontwikkeld. Het COVID Event Risk Model weegt je organisatorische mogelijkheden en keuzes af. Daarvoor worden 20 parameters gebruikt die tegenover elkaar worden afgewogen. De score wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje en rood. Dit label wordt als referentie beschouwd door lokale overheden bij het verlenen van toestemming voor éénmalige evenementen. Deze tool is verplicht te gebruiken bij evenementen met meer dan 200 bezoekers.

https://www.covideventriskmodel.be/

Verenigingen die een evenement willen organiseren dat voor het grote publiek toegankelijk is, kunnen hier het aanvraagformuliervoor de organisatie van een evenement downloaden. Dit formulier moet minstens acht weken voor de aanvang van het evenement samen met de nodige bijlagen per mail verzonden worden naar marleen.petitjean@linter.be of veronique.petre@linter.be.

Aflsuitingen, reclameborden, ...
  • Voor het plaatsen van publiciteit langs de openbare wegen kan je hier het politiereglement uit de politiecodex terugvinden.
  • Een toelating voor het plaatsen van tijdelijke bewegwijzering/ publiciteit langs de gewestwegen (N3 Sint-Truidensesteenweg, N279 Geldenakenstraat en N283 Landenstraat) kan je aanvragen via het formulier: aanvraag toelating wegwijzers gewestwegen. Dit formulier mag de organisatie samen met het aanvraagformulier voor de organisatie van een evenement terugmailen. Bij evenementen is het ook mogelijk om nadarafsluitingen en signalisatie te ontlenen (met waarborg). Hier lees je er meer over.
Enkele tips:

Activiteiten

Schatten van Vlieg © VliegSchatten van Vlieg © Vlieg

De schatten van Vlieg in de bibliotheek van Linter - Cloned

-

Steek je handen uit de mouwen en begeef je naar de schat van Vlieg in de bibliotheek van Linter. Neem tussen 1 juli en 28 augustus 2021 deel aan een zomerse zoektocht naar Schatten van Vlieg . Dit jaar is het thema: Zie jij wat ik zie. Vul het online vragenblad in en kom zo op het spoor van de vindplaats van de schat in de bib. Zo maak je misschien kans op een fijne prijs! Meer info: UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg

Lees verder
De laatste 2pk, geyarnbombed © Vera L.P. CauwenberghsDe laatste 2pk, geyarnbombed © Vera L.P. Cauwenberghs

Atelierbezoek op afspraak

-

Indien je behoefte hebt aan een beetje energie en vrolijkheid, ben je van harte welkom. In het atelier van Vera L.P. Cauwenberghs zijn meer dan tweehonderd werken die je kan ontdekken. Op de website (http://www.veracauwenberghs.com) vind je een aantal van de werken die ook voor verkoop beschikbaar zijn. Het bezoek aan het atelier is echter geheel vrijblijvend.

Lees verder
Pasar © all rights reservedPasar © all rights reserved

Familiale Fietstocht vanuit Wommersom AFGELAST wegens CORONA

We fietsen van Wommersom langs rustige wegen richting Zoutleeuw. Onderweg houden we een korte drankstop. 's Middags houden we halt in het Provinciaal domein Het Vinne. Na onze middagpauze keren we terug huiswaarts. Ook nu houden we een korte drankstop. In deze deelnameprijs zijn verzekering en 2 drankstops inbegrepen.

Lees verder
50 + Sportelclub - Wandel-je-fit © Wandel-Je-Fit50 + Sportelclub - Wandel-je-fit © Wandel-Je-Fit

50 + Sportelclub - Wandelen - 8 km

Als lid van de 50 + sportelclub kan je elke donderdag gratis onder begeleiding wandelen langs mooie wegen en plekjes. De afstand bedraagt 8 km en de deelnemers komen telkens om 09.15 uur samen in of nabij Tienen. Het vertrek is voorzien om 09.30 uur. De kalender van de wandeltochten is verkrijgbaar bij de sportdienst of via hans.maho@tienen.be. Bent je nog geen lid van de 50 + Sportelclub ? Geen probleem!

Lees verder
50+ Sportelclub - Wandelen © 50+ Sportelclub - Wandelen50+ Sportelclub - Wandelen © 50+ Sportelclub - Wandelen

50 + Sportelclub - Wandelen

Trek je wandelschoenen aan, want elke woensdag organiseren we een stevige wandeltrip. We komen om 13.00 uur samen om een kwartiertje later te vertrekken. De gemiddelde afstand van de wandelingen bedraagt 12 km. Onderweg is er een drankstop voorzien. Opgelet: elke woensdag is er een andere startplaats.

Lees verder

Pannenkoekentocht - TOCHT GEANNULEERD !!!

Wandelen door de velden over goede verkavelingswegen. Na het rustpunt terug langs de Romeinse heerbaan en door de laagstamplantages.

Lees verder

Fruittocht

Door het natuurgebied Grote Gete, waar de kamsalamander en de wulp nog veelvuldig voorkomen. Hoofdzakelijk over veldwegen.

Lees verder

Vlinderwandeling Getevallei

12 september2020 (zondag)  Vlindertelnamiddag in de Grote GetevalleiAanvang: 14.00u  Stationsplein 6, 3350 Drieslinter  Contactpersoon: Wim Fourie 0474/92 44 76, natuurpunt.linter@gmail.com 

Lees verder

Werkdag Linters Natuurgebied

02  oktober (zaterdag)    Werkdag Linters Natuurgebied Zeisteam

Aanvang: 09.00u Contactpersoon: Wim Fourie 0474/92 44 76, natuurpunt.linter@gmail.com

Lees verder