Evenementen

Corona en de gevolgen voor je activiteit

COVID Event Risk Model (CERM)

Het COVID Event Risk Model (CERM) is een tool waarmee je kan testen of je evenement COVID-veilig genoeg is. De tool werd in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers en de Alliantie van Belgische Event Federaties ontwikkeld. Het COVID Event Risk Model weegt je organisatorische mogelijkheden en keuzes af. Daarvoor worden 20 parameters gebruikt die tegenover elkaar worden afgewogen. De score wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje en rood. Dit label wordt als referentie beschouwd door lokale overheden bij het verlenen van toestemming voor éénmalige evenementen. Deze tool is verplicht te gebruiken bij evenementen met meer dan 200 bezoekers.

https://www.covideventriskmodel.be/

Verenigingen die een evenement willen organiseren dat voor het grote publiek toegankelijk is, kunnen hier het aanvraagformuliervoor de organisatie van een evenement downloaden. Dit formulier moet minstens acht weken voor de aanvang van het evenement samen met de nodige bijlagen per mail verzonden worden naar marleen.petitjean@linter.be of veronique.petre@linter.be.

Aflsuitingen, reclameborden, ...
  • Voor het plaatsen van publiciteit langs de openbare wegen kan je hier het politiereglement uit de politiecodex terugvinden.
  • Een toelating voor het plaatsen van tijdelijke bewegwijzering/ publiciteit langs de gewestwegen (N3 Sint-Truidensesteenweg, N279 Geldenakenstraat en N283 Landenstraat) kan je aanvragen via het formulier: aanvraag toelating wegwijzers gewestwegen. Dit formulier mag de organisatie samen met het aanvraagformulier voor de organisatie van een evenement terugmailen. Bij evenementen is het ook mogelijk om nadarafsluitingen en signalisatie te ontlenen (met waarborg). Hier lees je er meer over.
Enkele tips:

Activiteiten

Pasar © all rights reservedPasar © all rights reserved

Traditionele Borrelwandeling Wommersom Annulatie Corona

Na de drukke nieuwjaarsperiode kan je rustig uitwaaien op onze jaarlijkse borrelwandeling met 3 drankstops onderweg. Langs vochtige akkers en verlaten veldwegen, langs een bosje dat in een mysterieuze winterslaap gehuld is komen we terug aan de Parochiezaal voor nog een gratis afsluiter. iedereen is welkom ook onze viervoeters naast de 4 drankjes & knabbeltjes is ook de verzekering in de deelnameprijs inbegrepen

Lees verder
50+ Sportelclub - Wandelen © 50+ Sportelclub - Wandelen50+ Sportelclub - Wandelen © 50+ Sportelclub - Wandelen

50 + Sportelclub - Wandelen

Trek je wandelschoenen aan, want elke woensdag organiseren we een stevige wandeltrip. We komen om 13.00 uur samen om een kwartiertje later te vertrekken. De gemiddelde afstand van de wandelingen bedraagt 12 km. Onderweg is er een drankstop voorzien. Opgelet: elke woensdag is er een andere startplaats.

Lees verder

Velpe-Getetocht

Wandeling door de Velpe- en Getevallei. Langs rustige wegen, natuurgebied, veldwegen en bosrijke paadjes verken je de prachtige streek. Ga op zoek naar de zeldzame kamsalamander in de Getevallei!

Lees verder
Flyer © Retro & OldtiersFlyer © Retro & Oldtiers

Retro & Oldtimers Linter

NIEUWE locatie !! Gratis inkom ... Oldtimermeeting met Retromarkt - kinderanimatie - Live music - Food & drinks en een heel pak gezellige mensen 🙂

Lees verder

Pannenkoekentocht

Wandelen door de velden over goede verkavelingswegen. Na het rustpunt terug langs de Romeinse heerbaan en door de laagstamplantages.

Lees verder

Fruittocht

Door het natuurgebied Grote Gete, waar de kamsalamander en de wulp nog veelvuldig voorkomen. Hoofdzakelijk over veldwegen.

Lees verder

Pensentocht

Over oude veldwegen langs de oever van de Kleine Gete en daarna terug door de velden.

Lees verder