Ontmoetingscentrum De Linde

Onze gemeente beschikt met het ontmoetingscentrum "De Linde" (Ransbergstraat 26A) over een polyvalente (feest)zaal en stelt deze aan een democratische prijs te huur aan verenigingen.

Voor verenigingen die een fuif of feest willen organiseren dat voor het grote publiek toegankelijk is, kunnen hier terecht voor de praktische kant of hier voor het aanvraagformulier voor de organisatie van een evenement (application/msword, 979.5 kB, info). 

Het formulier “aanvraag toestemming inzet vrijwilligers (application/msword, 926.7 kB, info)” moet ingevuld worden indien men bij fuiven, bals of dansgelegenheden :

  1. Vrijwillige bewakers inzet
  2. Vrijwillige bewakers en erkende/interne bewakingsfirma inzet

Wanneer men enkel een erkende bewakingsfirma inzet moet dit formulier ingevuld worden

Beide bovenstaande formulieren (organisatie van een evenement + aanvraag toestemming inzet vrijwilligers) moeten ingevuld worden wanneer je een evenement in OC De Linde wil organiseren!

Onze gemeente betaalt de billijke vergoeding voor verenigingen die het ontmoetingscentrum huren, in andere gevallen moet deze steeds aangevraagd worden. Recent besliste de Vlaamse Overheid om in welbepaalde gevallen deze vergoeding te betalen in plaats van de organisator. Hier lees je er meer over.

Vergeet ook Sabam niet! Sabam beheert de rechten voor muziek, literatuur, dans, toneel en film. Hier vind je een aanvraagformulier terug.