Nieuws

VerwarmenVerwarmen

Hulp nodig bij je energiefactuur?

De explosieve stijging van de energiefactuur brengt heel wat mensen in financieel nauwe schoentjes. Heel wat abonnees krijgen deze maand een voorschotfactuur voor gas en elektriciteit in de bus die tot ruim 35% duurder is dan in december 2021. De betalingsproblemen zullen toenemen wanneer na de winterperiode de jaarlijkse afrekeningsfactuur volgt.

Lees verder
BarstBarst

Registratiepunt ‘Droogteschade aan woningen’

Om droogteschade aan woningen in kaart te kunnen brengen, richt het Vlaams Departement Omgeving een registratiepunt op. De eigenaar die een woning met scheefstelling of scheuren en barsten groter dan 3 mm heeft, kan in het nieuwe loket recente en historische schadegevallen melden. We willen de relatie tussen de schadegevallen, de vochthuishouding en de samenstelling van de bodem en ondergrond beter in beeld krijgen.

Lees verder
Korte Keten TournééKorte Keten Tournéé

Korte Keten op Tournée, tussen Gete en Velpe

Sinds enkele jaren werkt men vanuit het Regionaal Landschap Zuid-Hageland met landbouwers samen, zowel op bedrijfsniveau als in de ruime omgeving aan het natuurlijk landschappelijk erfgoed.

Lees verder
Vacc 11jVacc 11j

Kindervaccinatie in onze regio

Net als overal in Vlaanderen, gaat ook in Zuidoost Hageland de kindervaccinatiecampagne in januari van start. In overleg met alle betrokken partners, hebben we beslist om slechts één kindervaccinatiepunt in te richten binnen onze eerstelijnszone.

Lees verder
Gele containerGele container

De gele papier en kartoncontainers zijn er bijna!

Begin december ontving je een brief met informatie over de opstart van papier en karton in containers in onze gemeente. Vanaf 9 maart 2022 is het zover. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen of het samenbinden in pakketjes. Vanaf dan verzamel je oud papier en karton netjes en droog in een gesloten gele container.

Lees verder
AfvalkalenderAfvalkalender

De afvalkalender 2022 valt binnenkort in jouw brievenbus!

Liever digitaal? De gratis app Recycle! is de afvalkalender in broekzakformaat! Je kan bovendien herinneringen instellen zodat je geen enkele inzameling mist!
 

Lees verder
StappenStappen

Bevraging '22-'24 10.000 stappen

De volgende jaren zet de gemeente heel wat acties op poten. Welke acties genieten jouw voorkeur? Welke straten/buurten nodigen uit om te bewegen? Op welke plaatsen zou jij iets willen veranderen? We horen het heel graag.

Lees verder
VaccinerenVaccineren

QVAX opnieuw beschikbaar voor boostervaccinatie

Vanaf donderdag 2 december wordt QVAX opnieuw ter beschikking gesteld voor de boostervaccinatie. Iedereen die in aanmerking komt kan zich vanaf dan op deze elektronische reservelijst inschrijven om sneller uitgenodigd te worden.

Lees verder
streamstream

Digitale gemeenteraad van 22 november


De gemeenteraad van maandag 22 november zal volledig digitaal doorgaan en te volgen zijn via dit kanaal: 

https://www.youtube.com/channel/UCu2g9ZDBozeT92aOMTpo6Ag

Lees verder
julia tulkensjulia tulkens

Laureaten Julia Tulkens Poëzieprijs

De zestigjarige Patrick Cornillie uit Lichtervelde won met zijn gedicht ‘De acht met stuurman’ de hoofdprijs van de Julia Tulkens Poëzieprijs 2021. De tweejaarlijkse Julia Tulkens-poëzieprijs is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Landen, Linter en Tienen, ter nagedachtenis van dichteres Julia Tulkens.

Lees verder
virusvirus

Coronamaatregelen vanaf vrijdag 29 oktober

De maatregelen opgenomen in het koninklijk besluit treden op vrijdag 29 oktober 2021, in werking. Alle maatregelen gelden tot en met 28 januari 2022. Weliswaar zullen de epidemiologische omstandigheden nauwgezet worden opgevolgd en zal het Overlegcomité half november een nieuwe evaluatie maken.

Lees verder
huiswerkhuiswerk

Huiswerkbegeleiders gezocht!

Het Huis van het Kind Storzo is op zoek naar huiswerkbegeleiders voor scholen in de gemeenten Linter, Geetbets, Kortenaken en Zoutleeuw.

Heb jij een hart voor kinderen en wil je lagere schoolkinderen ondersteunen bij het maken van huiswerk? Neem dan snel contact op!

Lees verder
covidsafecovidsafe

Hoe vraag ik het Covid Safe Ticket of het COVID-certificaat aan?

Het Covid Safe Ticket of het COVID-certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of 

Lees verder
maskermasker

Update coronavirus:

•Vanaf vrijdag 29 oktober wordt de mondmaskerplicht heringevoerd in winkels en publiek toegankelijke ruimtes zoals overheidsgebouwen en musea, maar ook in gebedshuizen, bibliotheken en cinema’s.

•Vanaf vrijdag moeten evenementen met 200 bezoekers binnen en 400 buiten een ¬coronapas vragen. De mondmaskerplicht valt dan weg. Events met minder bezoekers ¬mogen het Covid Safe Ticket (CST) op eigen houtje invoeren.

Lees verder