Nieuws

ELZOHELZOH

ELZOH niet euforisch ondanks 93%

‘Proficiat met je coronaprik’, maar liefst 93,43 % van de volwassen bevolking in ELZOH kreeg deze boodschap al te horen. Een cijfer om euforisch van te worden, maar dat doen we niet, want we zijn er nog niet … Nog niet al deze mensen zijn immers al volledig gevaccineerd, en over de totale bevolking zitten we nog ‘maar’ aan 78,6 %.

Lees verder
ZandzakjesZandzakjes

Terugbrengen zandzakjes of bewaren?

Heb je bij de overstroming ook zandzakjes afgehaald of gekregen via de technische dienst?

Lees verder
Minister bezoektMinister bezoekt

Minister Annelies Verlinden bezoekt Linter

Minister van Binnenlandse Aangelegenheden Verlinden bezocht vrijdag het door wateroverlast getroffen gebied in Linter. Op doorreis naar Luik nam de minister de tijd om poolshoogte te nemen in de Getevallei.

Lees verder
N3N3

Afvalcontainer voor spullen door wateroverlast

De gemeente gaat hulp aanbieden aan haar inwoners die getroffen zijn door de wateroverlast van afgelopen donderdag. Spullen die door het water zijn vernield mogen in een daarvoor voorziene afvalcontainer gegooid worden.

Maandag 19 juli wordt deze afvalcontainer geplaatst ter hoogte van de uitgang van het voormalig containerpark aan de Sint-Truidensesteenweg of N3 (vlakbij de Getebrug)

Lees verder
HandenHanden

Actie 'Linter helpt' voorlopig stopgezet

Het Rode Kruis en het Nationaal Crisiscentrum lanceren een oproep om te stoppen met het inzamelen van spullen voor de slachtoffers van de watersnood.

Lees verder
CPCP

Afval door waterschade?

Getroffen door waterschade? Werd je getroffen door wateroverlast en zit je daardoor met grof afval?

 

Lees verder
Doven lichtenDoven lichten

Doven openbare verlichting

Op zaterdag 17 juli zal Elia, transmissienetbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet, een onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het elektriciteitsstation in Kersbeek. Om deze werken te kunnen uitvoeren, wordt het elektriciteitsstation in Kersbeek tijdelijk buiten dienst genomen van zaterdag  17 juli vanaf 16 uur tot 8 uur zondag 18 juli. De energievoorziening voor de regio zal overgenomen worden door de elektriciteitsstation uit de buurt.

Lees verder
NoodnummersNoodnummers

Provinciegouverneur coördineert de wateroverlast in Vlaams-Brabant

De situatie in onze provincie is ernstig, vooral in het oostelijk deel van de provincie en ten noorden van Brussel. Een correcte monitoring en opvolging is dan echt noodzakelijk.

Lees verder
zomerkalenderzomerkalender

Zomerkalender voor de Linterse jeugd

Deze zomerkalender voor kinderen tussen 3 en 12 jaar werd verdeeld onder de Linterse kids.

Lees verder
TextielcontainerTextielcontainer

Verplaatsen textielcontainers

Herbruikbaar textiel kan je naar een kledingcontainer brengen. In Drieslinter en Orsmaal kregen deze containers een nieuwe locatie.

Lees verder
ZomerpleinZomerplein

Zomerplein Linter

Op woensdag 14 juli van 10 u tot 13 uur organiseert Huis van het kind Storzo in samenwerking met verschillende partners een zinderend zomerpleintje! Alle kinderen en ouders zijn welkom!

 

Lees verder
Lena BollaertsLena Bollaerts

Linterse skeeleraar op EK in Portugal

Het Europees kampioenschap (EK) skeeleren wordt dit jaar in het Portugese Canelas georganiseerd van 17 tot 25 juli. Voor deze hoogmis van het skeeleren selecteerde ons land zestien rijders. Eentje van hen, Lena Bollaerts, woont in Linter. 

Lees verder
GeocacheGeocache

Geocache van Sportregio Getevallei

In heel de sportregio Getevallei kan je terecht om op zoek te gaan naar geocaches.​

Lees verder
17221722

Lancering nationaal e loket www.1722.be voor brandweerbijstand bij storm of wateroverlast

Burgers die tijdens of na een storm of onweer bijstand nodig hebben van de brandweer voor stormschade of wateroverlast, kunnen vanaf nu het e-loket www.1722.be gebruiken. Het zal de efficiëntie van de dienstverlening verhogen, telefonische wachttijden vermijden en de noodcentrales bij noodweer ontlasten.

Lees verder
Cijfer vaccinatiegraadCijfer vaccinatiegraad

Vaccinatiegraad Linter

Een goed rapport voor onze gemeente en de Eerstelijnszone Oost-Hageland (ELZOH)!

Lees verder