Steunpunt Duurzaam Bouwen

Bouw- of verbouwplannen? Altijd met advies.

Infoloket DuboVlaamsBrabant

U zit met een praktische vraag over isolatie, ventilatie, verwarming, het vermijden van koudebruggen, zonne-energie, waterbesparing of duurzame materialen? Dan kunt u terecht bij het infoloket DuboVlaamsBrabant: een digitaal en telefonisch infoloket voor korte, technische vragen over duurzaam bouwen. Uw vraag wordt gratis beantwoord. Inwoners van Vlaams-Brabant kunnen al hun vragen mailen naar steunpuntdubo@vlaamsbrabant.be (vermeld uw naam en adres) of bellen op het nummer 016-23 26 49. Elke dinsdagvoormiddag van 9 tot 12.30 uur staan de professionele adviseurs van het steunpunt voor u klaar.

Duurzaam bouwadvies

Gaat u grondig verbouwen of plant u een nieuwbouw? Vraag dan uitgebreid bouwadvies.

Duurzaam bouwadvies staat voor een persoonlijk advies op maat op vlak van oriëntatie, isolatie, ventilatie, energiezuinige verwarmingssystemen, waterbesparing, gebruik van hemelwater of duurzaam materiaalgebruik.

Het advies duurt maximaal 3 uur en vervangt niet het werk van de architect: er worden geen diepgaande technische berekeningen of detailuitwerkingen gemaakt.

U hebt ontwerpplannen? Dan maakt u een afspraak en komt langs. Uw architect is eveneens welkom. De adviseur screent samen met u uw plannen en geeft extra advies en tips om duurzaam en energiezuinig te bouwen. Advies op basis van plannen vindt plaats in het provinciehuis te Leuven.

U hebt geen bouwplannen op papier, bv. bij een niet-vergunningsplichtige verbouwing? In dit geval kan een adviseur bij u thuis langskomen. Uw ideeën worden besproken en u krijgt bijkomende suggesties voor een duurzame verbouwing.

Kostprijs? Dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant en uw gemeente is dit advies ter waarde van 250 euro volledig gratis! 

Indien u een duurzaam bouwadvies wenst, kunt u een afspraak maken met het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen via steunpuntdubo@vlaamsbrabant.be of telefonisch op het nummer 016-23 26 49.  Meer informatie: www.dubovlaamsbrabant.be

Met de steun van de de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid.