Vijfde editie van Relax & Run: evenementen op gang trekken

Op zaterdag 11 september organiseert de gemeente Linter voor de vijfde keer Relax & Run. Een evenement dat in de voormiddag uit een ochtendjogging en in de namiddag uit optredens bestaat. Na de coronapandemie wil de gemeente de organisatie van evenementen weer aanzwengelen door zelf het voorbeeld te geven.

‘Na de coronapandemie willen we graag terug evenementen in onze gemeente zien,’ vertelt burgemeester Marc Wijnants, ‘Daarom geven we als gemeente graag het voorbeeld. Hopelijk kan onze locomotief de evenemententrein weer in gang trekken.’
Ook de Linterse verenigingen kijken alvast uit naar dit evenement en ze gaven al aan opnieuw de handen uit de mouwen te willen steken. Na de coronacrisis zijn centjes om de kas te spijzen meer dan welkom.

In de voormiddag start de ochtendjogging om 10 u. Tijdens deze editie lopen de deelnemers doorheen de dorpskern van Orsmaal door historische gebouwen en over verkavelingswegen. Onderweg kunnen de lopers weer genieten van originele animatie. Ook radiozender 10FM brengt live verslag uit van de jogging.
Het muzikale gedeelte met optredens van bands aan het gemeentehuis zal in de namiddag voor alle bezoekers nog steeds gratis zijn. Stage Company trapt het festivalgedeelte af en feestcoverband Edje ska en de Pilchards sluiten de dag af. Als surprise act kunnen de bezoekers van Justin uit ‘The Voice Kids’ genieten. De auditie van Justin Degryse uit Orsmaal werd 26 miljoen keer bekeken op YouTube.

Relax & Run wil ook graag voorop gaan in het korte keten verhaal. De organisatie doet hierbij zoveel mogelijk beroep op lokale voedselproducenten, eigen land- en tuinbouwers en schept zo een hartelijk maar direct contact tussen producent en consument. Op het festivalterrein zal je vele foodtrucks kunnen terugvinden. De bezoekers van Relax & Run hoeven geen COVID-certificaat als toegangsvoorwaarde te tonen. De organisatie houdt met behulp van toegangsbandjes het maximaal toegelaten bezoekers nauwlettend in de gaten.

Oorspronkelijk zag Relax & Run het licht als een Hagelands plattelandsproject dat via het LEADER Hageland+-programma op steun van de provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen en Europa kon rekenen. Linter besloot na drie jaar om verder te gaan met het succesvolle evenement.