Huldiging winnaars Korte Keten Kop

Drie op een rij is immers scheepsrecht: drie winnaars Korte Keten Kop uit Linter en dit in drie opeenvolgende jaren. Drie opeenvolgende jaren won iemand van Linter “de Kop Korte Keten”. Dit zijn ambassadeurs van de Korte Keten. Korte keten staat voor rechtstreekse verkoop van de landbouwer aan de consument. Op die manier kan een landbouwer zijn prijs en aanbod zelf bepalen. En als klant krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten, zonder veel transportkosten of verpakkingsafval. 

Winnaar in 2019: Melkerhei: Gerrit Arnauts & Martine Kinnaer met zoon Pieter Arnauts (Neerlinter)
Boter, Yoghurt, kazen. De Melkerhei biedt zuivelproducten uit de streek. 
Producten die teruggaan naar de basis : rauwe melk, ambachtelijke boter, een heerlijke variatie aan harde en zachte kazen.

Winnaar in 2020 : Aardappelen Vanhoebroeck: Annie en Vera Vanhoebroeck runnen het landbouwbedrijf van hun ouders.(Orsmaal) 
Het familiebedrijf Vanhoebroeck is gespecialiseerd in aardappelen en is gelegen in Orsmaal. Dankzij gedegen productkennis en kwaliteit kan men gedurende het hele jaar door terecht voor heerlijke aardappelen.

Winnaar in 2021: Van het Lindeveld – Tim en Dorien Bottu (Melkwezer)
Vlees van de boer. Men kan de producten veilig afhalen in een Drive-In openluchtwinkel.
Vleespakketten van zowel Belgisch Witblauw als Black Angus.
Al sinds 1984 is “Van het Lindeveld” een plaats waar koeien hun kalfjes zelf grootbrengen. 
Het grootste deel van het jaar grazen ze ronde boerderij en in de Grote Getevallei.


Linter is pionier van de Korte Keten.  Een divers productgamma wordt immers binnen de Korte Keten
aan de consument aangeboden. Dit gaat van vlees, melk, boter tot aardappelen. Biefstuk (Van het Lindeveld) gebakken met goede Boter (Melkerhei) met fritten (aardappelen Vanhoebroeck): daarvoor moet je in Linter zijn