Gemeente Linter stuurt postkaartjes naar haar jongeren

De coronacrisis heeft een grote impact op het mentale welbevinden van onze jongeren. Heel wat jongeren geven aan zich de afgelopen tijd minder gelukkig te hebben gevoeld. Daarom reikt de gemeente Linter haar hand naar jongeren die zich momenteel minder goed in hun vel voelen.

‘Relaxen met vrienden, nog eens naar een feestje gaan, op zoek gaan naar een nieuw lief, een pintje drinken op café… In deze coronatijden kunnen jongeren er jammer genoeg alleen maar van dromen,’ zegt burgemeester Marc Wijnants, ‘Corona houdt hen al maandenlang in hun kot. Na al die maanden is het dus zeker oké om je niet oké te voelen.’

Het college van burgemeester en schepenen verstuurt postkaartjes naar alle Linterse jongeren van 12 tot 23 jaar. Op een van die kaartjes wordt de actie uitgelegd en wordt er doorverwezen naar verschillende instanties waar jongeren met hun problemen of vragen terecht kunnen. Het andere is een blanco kaartje dat jongeren zelf kunnen opsturen naar vrienden of familie. ‘Zo steken we jongeren een hart onder de riem en laten we hen weten dat ze er niet alleen voor staan in deze moeilijke tijden,’ zegt schepen van jeugd Sonja Petitjean.

terug naar alle nieuws