Nieuw project “Je Tuinvriend”

Het project Je Tuinvriend van Ferm Thuiszorg is van start gegaan in januari 2020 en dit met de steun van Europa, Vlaanderen en de Provincie Vlaams-Brabant. Momenteel loopt het project in de gemeenten Linter, Geetbets, Zoutleeuw en Kortenaken.  Nadien komen de andere gemeenten in het leadergebied Hageland aan bod, namelijk Tielt-Winge, Bekkevoort, Glabbeek, Landen, Bierbeek, Tienen, Aarschot, Boutersem, Diest, Hoegaarden, Holsbeek, Lubbeek en Scherpenheuvel-Zichem.

Jouw tuinvriend als compagnon bij ziekte, vereenzaming, tijdsgebrek,...samen meerwaarde creëren, is een dienstverlening die perfect inspeelt op de nood aan buurtgerichte zorg op het platteland. Ferm Thuiszorg wil mensen verbinden en is op zoek naar tuinaanbieders en tuinvragers, om hen met elkaar in contact te brengen. Oudere, zorgbehoevende personen kunnen (een stukje van) hun tuin ter beschikking stellen, maar evengoed kan het aanbod komen van jonge gezinnen die geen tijd hebben om hun tuin te onderhouden. Een kleuterschooltje kan op zoek zijn naar een tuinier om hun tuin of kippen te verzorgen in het weekend of tijdens de vakantie. Heel wat mensen geven aan dat ze graag de handen uit de mouwen steken en dit liefst in een groene omgeving. Zij zijn op zoek naar een lapje grond, een stukje boomgaard of ze wensen mee te helpen bij de oogst van groenten of fruit.

Ferm Thuiszorg wil  beide partijen bij elkaar in contact brengen en hen begeleiden bij het maken van afspraken. Met dit project willen we volop inzetten op een leefbare, groene buurt waar jong en oud elkaar kennen, helpen, inspireren. Steeds meer oudere personen kiezen voor het verharden van hun tuin, het spaart hun heel wat onderhoud. Met Je Tuinvriend willen we deze tendens tegengaan, en de groene ruimte vrijwaren. Geïnteresseerden die hun tuin willen delen of die de handen uit de mouwen willen steken in hun buurt, kunnen Ferm Thuiszorg contacteren.  We hopen alleszins op veel tuinaanbieders en tuinvragers, want niets is zo leuk dan samen tuinieren, ervaringen delen of gezellig praten en je houdt er beiden nog lekker fruit en groenten aan over.

Interesse in het project ‘Je Tuinvriend’ als tuinvrager of tuinaanbieder? Neem contact op via  tuinvriend@samenferm.be of 016/242075. De reportage Je Tuinvriend kan je herbekijken op https://youtu.be/la_zXhqEWak

Foto Je Tuinvriend
Klik om te vergroten

terug naar alle nieuws