Dag tegen Kanker: zorg mee voor een gele golf van solidariteit

Op donderdag 15 oktober is het de 21ste Dag tegen Kanker. Een editie die sowieso anders dan andere jaren wordt, door de huidige coronasituatie. Daarom rekenen we extra op iedereen om er een hartverwarmende dag van te maken, zodat kankerpatiënten en hun naasten echt weten dat ze er niet alleen voor staan.  Alvast heel erg bedankt voor al je inzet! We zetten graag nog even op een rijtje hoe je kunt deelnemen en onze oproep tot solidariteit mee kunnen verspreiden.

Stuur een online boodschap

Laat je hart spreken en stuur via onze website een hartverwarmend berichtje naar iemand getroffen door kanker, om te tonen dat je meeleeft en aan hem of haar denkt. Of stuur een berichtje naar een van onze vele zorghelden, als bedankje voor wat hij of zij de fgelopen maanden voor jou of voor ons allemaal heeft betekend.

Stuur een kaartje

Dit jaar kun je opnieuw een postkaartje sturen naar iemand die getroffen is door kanker, om hem of haar een hart onder de riem te steken. Of naar iemand die je wil bedanken, bijvoorbeeld een van onze zorghelden voor zijn of haar tomeloze inzet. Gebruik een eigen beeld of kies een van onze kaartjes, voeg een persoonlijke boodschap toe en verstuur het. Volledig gratis!

Draag of deel het gele lintje op 15 oktober

Alle personeelsleden van bijna 400 ziekenhuizen, zorgorganisaties, woonzorgcentra, gemeenten ... ontvingen gele lintjes. Vergeet het zeker niet op te spelden op donderdag 15 oktober. De lintjes zijn bovendien dezelfde als de voorbije jaren; misschien heb je er nog eentje liggen? Deel ons lintje ook op je social media. Op 15 oktober post Kom op tegen Kanker een afbeelding van het gele lintje op zijn Facebook, Twitter en Instagram.
Deel de afbeelding, samen met #dagtegenkanker, en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

Nog veel meer kan je terugvinden via: https://www.komoptegenkanker.be/

terug naar alle nieuws