Resultaten gezondheidsrally

De eerste editie van de gezondheidsrally in Zuidoost-Hageland was een succes. Van 8 tot 30 augustus werden er 391 deelnemers geregistreerd, goed voor in totaal 1251 km wandelplezier! Opvallend is dat de deelnemers van alle leeftijden waren. De inwoners van Geetbets bleken het meest actief en gingen met de trofee aan de haal.

Van 8 tot 30 augustus kon je in het Hageland doorlopend deelnemen aan vijf gezondheidsrally’s. Deelnemers legden te voet een route van ongeveer 3 km af en konden onderweg quizvragen oplossen over gezondheid. Zo maakten ze niet alleen een gezonde en plezierige uitstap, ze kwamen ook meer te weten over bijvoorbeeld gezonde snacks of geestelijke gezondheid. De gemeenten Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter en Zoutleeuw organiseerden elk zo’n rally in samenwerking met het Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo).

De gemeente Geetbets mag uiteindelijk pronken met de Gezondheidsrally-trofee! Procentueel berekend (het aantal deelnemers van de gemeente gedeeld door het aantal inwoners van deze gemeente) had Geetbets de hoogste score. Zoutleeuw is tweede, gevolgd door Linter, Kortenaken en Landen.

Daarnaast werden er ook individuele prijzen uitgereikt. De familie Quintelier uit Gingelom ging aan de haal met de hoofdprijs. Het gezin heeft al de routes afgelegd en gaf het beste antwoord op de schiftingsvraag. Ze ontvingen hiervoor een waardebon ter waarde van €50 van ‘Vitamientje Landen’, goed voor de aankoop van heel wat lekkere groeten en fruit!

Wouter Buelens, intergemeentelijke preventiewerker en organisator, kijkt tevreden terug. “Het succes is te verklaren door de toegankelijkheid van deze activiteit. We kregen veel positieve reacties van verschillende deelnemers. Ze leerden nieuwe plaatsen en gezondheidsinitiatieven kennen in deze regio en amuseerden zich met de beweeg -en doe-opdrachtjes. Er gaan alvast stemmen op om een tweede editie in te plannen in 2021, benieuwd welke gemeente er dan met de trofee naar huis kan gaan!”

terug naar alle nieuws