Seizoensarbeid

Update seizoenarbeiders, opvolging nieuwe besmettingen en meer

Vind hier een overzicht van de coronamaatregelen voor seizoensarbeiders, opvolging nieuwe besmettingen, schade fruitsector, onweders enz.

Seizoenarbeiders

We verwachten de komende maand zo’n 200 seizoenarbeiders.  

De gouverneurs van de Provincie Vlaams-Brabant & Limburg namen eenzelfde beslissing inzake seizoenarbeiders. Deze beslissing gaat onmiddellijk in en komt op het volgende neer:

Noodzakelijk is dat van elke werknemer elke dag temperatuurmeting afgenomen wordt. Meer duiding vindt men in de interpretatie nota (zie hieronder). Zo dient men de regels van vervoer van en naar de plantage te respecteren.

Elke bubbel mag maximum uit 10 personen bestaan. Indien er in zo’n bubbel een hoge temperatuur wordt vastgesteld of er een vermoeden van besmetting is, moet de ganse bubbel worden afgezonderd in afwachtng van het testresultaat.

Om te controleren uit welke zone de seizoenarbeiders komen, kan je voor alle zekerheid best de website  https://diplomatie.belgium.be/nl  consulteren of contact opnemen met het callcenter 02/5014000.

Bijlagen :

  1. Besluit van de gouverneur  inzake seizoensarbeid (application/pdf, 49.5 kB, info)
  2. Interpretatie nota (application/pdf, 361.7 kB, info)
  3. Preventiechecklist seizoenarbeiders (application/pdf, 578.2 kB, info)
  4. Preventiechecklist tuinbouw (application/pdf, 609.4 kB, info)
  5. Preventiechecklist huisvesting (application/pdf, 278.0 kB, info)
  6. Covid registratieformulier seizoenarbeid (application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet, 11.1 kB, info)

Affiches: