Tabletkiosken voor het Hageland

Na de lancering van de app Happy Hageland 2 jaar geleden krijgen nu ook tientallen Happy infokiosken een vaste stek in het Hageland. Eentje komt in het gemeentehuis va Linter te staan.

In november 2017 lanceerde de vzw LEADER-Hageland+ al ‘Happy Hageland’, de app voor en over het Hageland. Het project loopt in samenwerking met de 20 Hagelandse gemeenten en werd gerealiseerd met de financiële steun van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant. Aansluitend bij de missie van LEADER Hageland om de regio te versterken, ondersteunt de app de kleine steden en plattelandsgemeenten van de Hagelandse regio in dit tijdperk van toenemende digitalisering. Dankzij de gezamenlijke app biedt  elke gemeente een gepersonaliseerde applicatie aan haar bewoners en bezoekers. Iedere gemeente heeft er zo een eigen bijkomend communicatiekanaal bij.

Digitale dienstverlening

Om deze digitale dienstverlening te accentueren, zal vanaf het voorjaar in ieder gemeentehuis en toeristisch infopunt een Happy Hageland tablet terug te vinden zijn. Het gaat in totaal om 37 tablets verspreid over het Hageland. Bezoekers van deze locaties kunnen er via de app informatie opzoeken over hun stad of gemeente, ondernemers terugvinden, de UIT-agenda bekijken, toeristische info van Toerisme Vlaams-Brabant raadplegen,…

Zoutleeuw en Tienen maken intensief gebruik van de app om events en nieuws naar hun inwoners te communiceren. Hierdoor fungeerden ze de afgelopen weken als pilootsteden voor het project. In de komende weken worden de digitale infopunten uitgerold in de andere gemeentehuizen van het Hageland én in toeristische infopunten en veel bezochte trekpleisters in de streek.

‘Door met de 20 Hagelandse gemeenten samen te werken, besparen we heel wat kostbare tijd en middelen om moderne digitale communicatie mogelijk te maken‘ zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘Ook andere digitale initiatieven kunnen makkelijk aan de app gekoppeld worden.’

‘Het slim gebruiken van bestaande technologie, kan op zich al leiden tot vernieuwende ideeën en creatieve oplossingen.‘ zegt gedeputeerde Tom Dehaene, ‘Ook dergelijke initiatieven zijn de bouwstenen van een slimme regio en kunnen rekenen op steun van de provincie’.

Tabletlocaties

De tablet kiosken worden vanaf het voorjaar uitgerold in het Hageland  en zullen te vinden zijn in de administratieve centra van Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo en Zoutleeuw en in toeristische infopunten zoals infokantoor Aarschot, infokantoor Diest, De Tuinen in Hoegaarden, Kasteel van Horst in Holsbeek, infokantoor Landen, Wijnbelevingscentrum Rotselaar, Belevingscentrum Averbode, infokantoor Scherpenheuvel-Zichem, infokantoor Tielt-Winge, Sven Nijs Cyclingcenter Tremelo, Pater Damiaanmuseum Tremelo, Het Vinne Zoutleeuw.

HappyHageland2020-059

terug naar alle nieuws