Tabletkiosk in gemeentehuis

Na de lancering van de app Happy Hageland 2 jaar geleden kregen nu ook tientallen Happy infokiosken een vaste stek in het Hageland. Eentje werd op maandag 9 maart in het gemeentehuis van Linter geplaatst.

In november 2017 lanceerde de vzw LEADER-Hageland+ al ‘Happy Hageland’, de app voor en over het Hageland. Het project loopt in samenwerking met de 20 Hagelandse gemeenten en werd gerealiseerd met de financiële steun van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant. Aansluitend bij de missie van LEADER Hageland om de regio te versterken, ondersteunt de app de kleine steden en plattelandsgemeenten van de Hagelandse regio in dit tijdperk van toenemende digitalisering. Dankzij de gezamenlijke app biedt elke gemeente een gepersonaliseerde applicatie aan haar bewoners en bezoekers. Iedere gemeente heeft er zo een eigen bijkomend communicatiekanaal bij.

Digitale dienstverlening

Om deze digitale dienstverlening te accentueren kunnen bezoekers er via de app informatie opzoeken over hun  gemeente, ondernemers terugvinden, de UIT-agenda bekijken, toeristische info van Toerisme Vlaams-Brabant raadplegen,…

‘Het slim gebruiken van bestaande technologie, kan op zich al leiden tot vernieuwende ideeën en creatieve oplossingen.‘ zegt gedeputeerde Tom Dehaene, ‘Ook dergelijke initiatieven zijn de bouwstenen van een slimme regio en kunnen rekenen op steun van de provincie’.

HappyHageland2020-059

terug naar alle nieuws