Opening voetwegen 65 en 66

De Linterse Trage Wegen Wandeling was op zondag 27 oktober met zijn 77 deelnemers opnieuw een succes. De gemeente Linter en de provincie Vlaams-Brabant stelden tijdens dit evenement twee trage wegen open: voetweg 65 en 66. Ze zijn belangrijke verbindingswegen in het wandelnetwerk Getevallei.

De gemeente Linter heeft, volgens het werk- en inspiratieboek van de provincie Vlaams-Brabant, een tragewegenplan opgemaakt. Hierin worden verschillende trage wegen in kaart gebracht en opgewaardeerd. Er werden onder meer afsluitingen en wandelpoortjes geplaatst aan de voetwegen 65 en 66. Er werd ook een nieuwe brug over de 's Hertogengracht geplaatst.

'We stimuleren het gebruik van trage wegen omdat ze een rol spelen in ons streven naar duurzame mobiliteit', zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Plattelandsbeleid en Europa. 'Met steun van het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER kunnen de bestaande, maar vergeten, voetwegen in het Hageland waar mogelijk worden opgewaardeerd en terug in gebruik genomen. Het initiatief werd dan ook als plattelandsproject door de gemeente Linter ingediend bij het LEADER-programma en ontving hiervoor 10.000 euro subsidies.'

https://photos.app.goo.gl/uEgoa8WEZ4ZGL29g6

terug naar alle nieuws