Lezing weerman Mathues

Op vrijdag 22 februari woonden een veertigtal geïnteresseerden de lezing van weerman Hugo Mathues bij. De weerman had het niet enkel over de waarnemingen en voorspellingen van het weer, maar ook bracht hij de klimaatproblematiek onder de aandacht.
De komende maanden staan er in onze gemeente nog enkele lezingen op het programma:

Het genetisch geheugen van Vlaanderen
Donderdag 28 maart, 19u30—gemeentehuis Linter

Wat is Vlaanderen? En hoe is onze identiteit gegroeid? DNA-testen geven alvast één antwoord prijs: genetisch gezien zijn we geen afzonderlijke groep. Dat DNA biedt ook een schat aan informatie over migratiestromen, vanaf de vroegste tijden tot nu. 
Maarten Larmuseau is een Vlaams geneticus en bioloog en gespecialiseerd in
genetische genealogie en populatiegenetica. Kostprijs: 5€ - betalen kan ter plaatse.

Circus Media: over nepnieuw en mediamanipulatie
Vrijdag 19 april, 20u– gemeentehuis Linter

In ‘Circus Media’ laat onafhankelijk onderzoeksjournalist Thierry Debels zijn licht
schijnen op het reilen en zeilen in de media. Vanuit eigen ervaringen schetst hij de relatie tussen media en machthebbers. Daarbij hekelt hij de vervlakking van de
zogenaamde kwaliteitsmedia en het wegwerken van ongewenste feiten door de welig tierende politieke correctheid. Kostprijs €7 - betalen kan ter plaatse.

Laat je niet vangen op het Internet 
Vrijdag 3 mei, 19u30– gemeentehuis Linter

Hackers: de plaag van vandaag. Je denkt dat dit je niet kan overkomen, maar  vroeg of laat kom je toch in contact met internetcriminelen die op een slinkse manier jouw geld proberen te stelen. Martijn Vandewijer vertelt vanuit zijn dagelijkse ervaring met voorbeelden uit de praktijk, hoe je uit de klauwen van de internetcriminelen kan blijven. Geen computertermen maar in eenvoudige, klare en begrijpbare taal uitgelegd Met praktische tips die je onmiddellijk thuis kan toepassen.

IMG_9102 (Large)
Klik om te vergroten

Kostprijs €5 - betalen kan ter plaatse. 

terug naar alle nieuws