Genieten van een B(l)oeiend Hageland

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 13 tot en met 29 april de campagne 'B(l)oeiend Hageland, een 14-daagse in het teken van de bloesem. Nieuw dit jaar is fruitbeeldig', vier nieuwe uitgestippelde fietsroutes langs 11 kunstwerken te midden van de Hagelandse fruitboomgaarden. 'Binnenkort staan alle fruitgaarden in bloei en wordt het Hageland gehuld in een geurende sfeer van appel-, peren- en andere bloesems die deze streek nog interessanter maken om te bezoeken', zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. Via www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesemfluisteraar kan men de bloeiwijze van de bloesems op de voet volgen met de bloesemcamera's van peer, appel en kers.

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, in samenwerking met de gemeenten Zoutleeuw, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Tienen, Tielt-Winge, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek en Linter, van 13 april tot en met 29 april een bloesem 14-daagse in het Hageland. 'B(l)oeiend Hageland' omvat een uitgebreid programma van bloesemactiviteiten.  Nieuw dit jaar is fruitbeeldig Hageland'. Op 11 locaties in het Hageland lieten kunstenaars zich inspireren door de vele fruitboomgaarden. Op deze locaties duiken permanente kunstwerken op die de fruitstreek een extra boost geven. Via drie nieuwe kunstroutes en één familieroute kan men deze kunstwerken ontdekken.

IMG_4180
Klik om te vergroten

In de Rodestraat in Wommersom (Linter) kan men genieten van een bijzonder kunstwerk, gemaakt door Frederik Vaes.
Met zijn werk 'Helixagon' combineert Vaes twee vormen: de helix en de hexagon. Met vorm verwijst hij naar de symmetrische vormen van de natuur, waaronder bijvoorbeeld de bijenraat. Deze dansende kijkbuis zuigt de bezoeker als het ware mee in een bijzonder kader op de boomgaarden. Bezoekers zullen in de spiraal kunnen klimmen en genieten van het uitgestrekte zicht.
'Een kunstwerk dat door zijn speelse vorm de wandelaar en fietser uitnodigt om even stil te staan bij het prachtige boomgaardenvergezicht', zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Bekijk hier de foto's van de voorstelling:

https://photos.app.goo.gl/ULNwvXeeS6L9Oekd2

Meer informatie over het bloesemaanbod:

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bloesems/bloeiend-hageland.html

IMG_4211
Klik om te vergroten

terug naar alle nieuws