Aankoop digitale snelheidscamera

Het politiecollege van de PZ LAN, bestaande uit de burgemeesters van Landen, Linter en Zoutleeuw agendeert op de politieraad van 21 februari 2018 aanstaande de aankoop van een nieuwe Gatso RT4 snelheidscamera.

Volgens korpschef Stephan Gilis zijn er tal van voordelen. Zo wordt het lichte toestel volledig digitaal gestuurd en kan het in 2 rijrichtingen, over 6 rijstroken tot 32 voertuigen tegelijk controleren. Het kan tevens nagenoeg onzichtbaar worden opgesteld.

Deze digitale camera kan draagbaar ingezet worden zonder enige hardware aanpassingen. Ontworpen met het oog op gebruiksgemak en een snelle opstelling kan de camera geïnstalleerd worden op een statief/trekhaak/vaste paal om flexibele en onmiddellijke handhaving van snelheid en roodlicht overtredingen te bieden.

Met het huidige bemande toestel (flitsauto) werden in 2017 35273 voertuigen gescreend op snelheid. Hiervan reden 4141 bestuurders (11,7%) te snel waarbij zij een boete opliepen. Tijdens het afgelopen jaar werd de hoogste snelheid vastgelegd op 115 km/uur in de zone 50km/uur.

terug naar alle nieuws