Weg met zwerfvuil op trage wegen

Samen met de Provincie, de Mooimakers en de landbouwers gaan we de strijd aan tegen zwerfvuil op de Trage Wegen. Op dinsdag 12 september werd in Neerlinter, op de trage weg achter de kerk, één van de borden onthuld waarmee de volgende maanden wandelaars bewust gemaakt worden van het zwerfvuilprobleem. In totaal zal de gemeente Linter 18 borden plaatsen. Voorts wordt er een inventaris opgemaakt van plekken waar veel zwerfvuil wordt achtergelaten en er komen meer vuilnisbakken. Bovendien wordt ook aan omwonenden gevraagd om alert te zijn voor sluikstorters. 
Het infobord 'Welkom bij de boer' moet bezoekers ook uitnodigen om respect te hebben voor het landschap. Vooral voor boeren  is het zwerfvuil een probleem.
"Als plastic in het hooi terechtkomt, eten de koeien hiervan. Zo kunnen schadelijke stoffen in de voedingsketen terechtkomen. Bij sommige koeien plaatsen ze zelf soms een magneet zodat blikjes en andere metalen voorwerpen in hun eerste maag blijven en niet verder verteerd worden. Anders kan zoiets veel schade aanrichten," zegt boer René. 

IMG_3650 (Large)
Klik om te vergroten

IMG_3654 (Large)
Klik om te vergroten

Samen gaan we dus voor een propere omgeving!

terug naar alle nieuws