Inzameling grofvuil op afroep

Heb je afval dat te groot en te zwaar is om mee te geven in de huisvuilcontainer en dat niet selectief ingezameld wordt? Dan kan je dit ofwel zelf naar het containerpark brengen voor in de grofvuilcontainer of je kan EcoWerf bellen om het grofvuil aan huis op te halen.

Hoe een inzameling op afroep aanvragen?

Bel EcoWerf, ten laatste 2 dagen voor de dag van de inzameling, op 0800/97 0 97 om een afspraak te maken en door te geven welk grofvuil je aanbiedt. Er zijn 6 vaste dagen voor de inzameling van grofvuil (zie afvalkalender).

GEEN AFSPRAAK = GEEN INZAMELING.

Wat kan?

Alle afval dat niet selectief ingezameld wordt, niet herbruikbaar is en dat te groot of te zwaar is om in de huisvuilcontainer mee te geven.

Wat kan niet?

Alle afval dat selectief ingezameld wordt (oude metalen, elektrische en elektronische apparaten, steenafval, sloophout, gips en kalk, asbestcement ...) of afval dat in de huisvuilcontainer kan.

Hoe aanbieden?

Bied het afval onverpakt aan (dus niet in kartonnen dozen of plastic zakken). Bind het grofvuil goed samen in hanteerbare stukken d.w.z. max. 1 m hoog, 2 m breed, max. 30 kg.

Plaats het afval steeds duidelijk zichtbaar buiten ofwel vóór 07.00 uur ’s morgens ofwel de avond voor de inzameldag na 20.00 uur.

Kostprijs?

Je betaalt een voorrijkost (= vaste verplaatsingskost) en een prijs voor het afval dat je aanbiedt:

-       voorrijkost: € 10 inzameling

-       verwerking per pakket: € 5,00/begonnen 0,5 m³

of een vast tarief voor:

-  1-persoonsmatras: € 5,00

-  1-persoonsbed: € 5,00

- 2-persoonsmatras: € 10,00

- 2-persoonsbed: € 10,00

- zetel 1-zit: € 5,00

- zetel 2-zit: € 10,00

- zetel 3-zit: € 15,00

- stoel (2 stuks): € 5,00

- (tuin)tafel: € 5,00

De kostprijs wordt verrekend via jouw DifTar-rekening. Registreer je op www.mijnecowerf.be voor een online overzicht van je afvalrekening.

terug naar alle nieuws