Recyclagepark

Toegang

Enkel met een persoonlijke toegangskaart verkrijg je toegang tot het DifTar-containerpark. Deze kaart mag enkel gebruikt worden door de houder en zijn gezinsleden. Ook voor de gratis beurten moet je de toegangskaart gebruiken.

Aanmelden

Na controle van je toegangskaart kan je aan de aanmeldzuil (aan de ingang van het park) de reden van je bezoek aangeven. Je kan afval aanbieden of houtsnippers afhalen.

Gratis beurten

Als de wijze van aanbieding en de aangevoerde afvalfractie(s) geselecteerd zijn, wordt het te betalen bedrag automatisch berekend. Ieder gezin krijgt jaarlijks 6 gratis beurten voor bezoeken als voetganger, fietser of met de wagen (1 gratis beurt) of met wagen met aanhangwagen (3 gratis beurten). Wie afval aanlevert met een bestelwagen kan of mag geen gebruik maken van gratis beurten. Eveneens geldt er een bijkomend tarief voor grof huisvuil: 0,5 euro per kubieke meter (ook bij gebruik van gratis beurten).

Hoe betalen?

Zijn de gratis beurten opgebruikt of maak je gebruik van een ander vervoermiddel, dan kan je op het scherm de gewenste betaalwijze aanduiden. Betalen kan met Bancontact of eventueel een beurtenkaart. Omwille van de veiligheid wordt er geen contant geld aanvaard op het containerpark. Gelieve je hierop te voorzien bij je bezoek. De 8-beurtenkaart kan aangekocht worden op het gemeentehuis voor 20 euro. Indien je betaalt met de beurtenkaart brengt de parkwachter het gepast aantal beurten in mindering op je kaart. Na betaling wordt een betaalbewijs afgedrukt en opent de slagboom zich automatisch, zodat je het park kan betreden en het afval op de juiste plaats kan deponeren.

De tarieven:

Aanbieding

Tarief/beurt

Te voet of met de fiets

€ 2,5

Personenwagen

€ 2,5

Personenwagen met aanhangwagen (max. 2 kubieke meter)

€ 7,5

Bestelwagen (max. 4 kubieke meter)

€ 20

Grof huisvuil*

€ 5

* De retributie voor grof huisvuil is verschuldigd bovenop de aanbiedingsretributie. Indien je bijvoorbeeld grof huisvuil aanbiedt met een personenwagen, betaal je 7,50 EUR (2,50 EUR + 5,00 EUR). Bij je aankomst geef je aan de aanmeldzuil aan dat je grof huisvuil aanlevert, wordt je toegangskaart geactiveerd om de container te bedienen. Je kan dan met je persoonlijke toegangskaart de container ontgrendelen en het grof afval deponeren. Bij het sluiten van de deur wordt de perscontainer automatisch in werking gezet. De deur blijft gesloten totdat een nieuwe bezoeker zich aanbiedt.

Bij de aanlevering van grofvuil geldt naast het volumetarief op basis van het voertuig (zie hierboven) nog een bijkomend tarief:

BIJKOMEND TARIEF GROFVUIL

TARIEF

Per begonnen kubieke meter (stuk of pakket)

€ 7.5

OF

1-persoonsmatras of - bed of 1-zit zetel

€ 7.5

Stoel (2stuks)

€ 7.5

(Tuin)tafel

€ 7.5

2-persoonsmatras of -bed of 2-zit zetel

€ 15

3-zit zetel

€ 22.5

Hier kan je de infofolder die de Linterse gezinnen in de bus kregen nog eens rustig nalezen?

Contacteer ons

3de Reg. Lansiersstraat 53a
3350 Linter
tel. 011 78 49 27

Openingsuren

Wo. & Vrij.

12.30-19.30u

Zaterdag

09.00-16.00u

Ma/Di/Do/Zo/Feestdag

gesloten