Bibliotheek

BIBNIEUWS!!!

Nieuw

Vanaf januari kan elke volwassen lener boeken uitlenen op zijn eigen e-reader! Een bibliotheekmedewerker zet de gekozen E-boeken (maximum 5) erop en deze worden ook weer verwijderd door het personeel na 4 weken.

De lener brengt zelf een USB-kabel mee.

eboek
Klik om te vergroten

Ontdek e-boeken in de bib

Bekijk hier het promotiefilmpje.

We hebben een heel aantal nieuwe titels in ons aanbod van e-boeken.

Nieuwe lerarenkaart !!!

De nieuwe lerarenkaarten zijn aangekomen in de bib. Alle leraars die in Linter wonen kunnen hun kaart bij ons komen ophalen.

lerarenkaart
Klik om te vergroten

Nieuw mailadres

Nieuwe e-mailinfrastructuur
Klik om te vergroten

Gopress

Steeds meer bibbezoekers lezen hun krant, magazine of artikels in de online persdatabank Gopress. Pas kwamen er heel wat nieuwe titels bij zoals Humo, MO*, Le Soir, de Volkskrant, de Zondag...

Doorzoek thuis en in de bib gratis alle Vlaamse kranten en een aantal tijdschriften. De artikelen zijn beschikbaar vanaf twee dagen na publicatie. Voorwaarde is lid te zijn van onze bibliotheek! Dan kan je  gratis gebruik maken van het Krantenarchief.

Hoe werkt het?  

Meld je aan via Mijn Bibliotheek, de online toepassing voor al je bibliotheekactiviteiten. De eerste keer dat je Mijn Bibliotheek gebruikt, moet je je registreren.

Surf naar linter.bibliotheek.be en klik bovenaan rechts op de knop ‘Mijn Bibliotheek’.  Maak een profiel aan door op de knop ‘registreren’ te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen. Eens geregistreerd, kan je in de toekomst aanmelden met je eigen gekozen gebruikersnaam en paswoord.

Ben je aangemeld? Klik in de linkerkolom op ‘Gopress Krantenarchief’ en krijg meteen toegang tot het krantenarchief van alle Vlaamse kranten en enkele tijdschriften.

Welke kranten en tijdschriften kan je raadplegen? De Standaard, De Morgen, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Krant van West-Vlaanderen, De Tijd, Knack, Trends, Klasse,…

Contacteer ons

Grote Steenweg 66
3350 Linter
tel. 011 78 10 77
bibliotheek@linter.be

Openingsuren

Din./Don. /Vrij.

18.00-20.00u

Woensdag

15.00-17.00u

Zaterdag

10.00-12.00u

Sluitingsdagen