Bibliotheek

BIBNIEUWS!!!

Verwen ontbijt

bib

Op 6 oktober tussen 10 en 12 u. wordt iedereen weer naar jaarlijkse gewoonte verwend met een lekker ontbijt in de bib. Iedereen van harte welkom!

Tegelijk worden ook de hoofdprijzen van onze zomerse schattenjacht van Vlieg uitgedeeld aan een aantal van de deelnemertjes!

Een bibliotheek voor iedereen

Vind jij de bibliotheek een basisdienst waar elke burger recht op heeft? Vind jij dat iedereen toegang moet hebben tot de diensten die de bib aanbiedt en ontwikkelt? Vind jij het belangrijk dat jouw nieuwe gemeentebestuur ook na 2018 blijft investeren in de bib? Onderteken dan deze tekst en verspreid hem onder vrienden en kennissen. Zo draag je bij aan een warme en duurzame samenleving met oog voor kennis, innovatie en ontmoeting.
Een samenleving waarin plaats is voor iedereen! Geert Verdickt (zanger Buurman) is ambassadeur voor onze gemeente.

bibliotheek

Ontdek e-boeken in de bib

Bekijk hier het promotiefilmpje.

We hebben een heel aantal nieuwe titels in ons aanbod van e-boeken.

Nieuw in de bib !!!

Themazakjes voor de kleintjes in de bib.

  • Feesten: Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval, Pasen, Halloween
  • Seizoenen: winter, lente, zomer, herfst
  • Gevoelens: jaloers, blij/droevig, bang
  • Pesten
  • Ziek/gezond
  • Dood
  • Vakantie
  • Mama /papa
  • Oma/Opa
  • Vriendjes, School

IMG_20180109_114019 (Large)
Klik om te vergroten

Nieuw mailadres

Nieuwe e-mailinfrastructuur
Klik om te vergroten

Gopress

Steeds meer bibbezoekers lezen hun krant, magazine of artikels in de online persdatabank Gopress. Pas kwamen er heel wat nieuwe titels bij zoals Humo, MO*, Le Soir, de Volkskrant, de Zondag...

Doorzoek thuis en in de bib gratis alle Vlaamse kranten en een aantal tijdschriften. De artikelen zijn beschikbaar vanaf twee dagen na publicatie. Voorwaarde is lid te zijn van onze bibliotheek! Dan kan je  gratis gebruik maken van het Krantenarchief.

Hoe werkt het?  

Meld je aan via Mijn Bibliotheek, de online toepassing voor al je bibliotheekactiviteiten. De eerste keer dat je Mijn Bibliotheek gebruikt, moet je je registreren.

Surf naar linter.bibliotheek.be en klik bovenaan rechts op de knop ‘Mijn Bibliotheek’.  Maak een profiel aan door op de knop ‘registreren’ te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen. Eens geregistreerd, kan je in de toekomst aanmelden met je eigen gekozen gebruikersnaam en paswoord.

Ben je aangemeld? Klik in de linkerkolom op ‘Gopress Krantenarchief’ en krijg meteen toegang tot het krantenarchief van alle Vlaamse kranten en enkele tijdschriften.

Welke kranten en tijdschriften kan je raadplegen? De Standaard, De Morgen, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Krant van West-Vlaanderen, De Tijd, Knack, Trends, Klasse,…

Contacteer ons

Grote Steenweg 66
3350 Linter
tel. 011 78 10 77
bibliotheek@linter.be

Openingsuren

Din./Don. /Vrij.

18.00-20.00u

Woensdag

15.00-17.00u

Zaterdag

10.00-12.00u

Sluitingsdagen