Poëziewedstrijd Julia Tulkens

Om de twee jaar schrijven Linter, Landen en Tienen een poëzieprijs uit ter nagedachtenis van de dichteres Julia Tulkens. In 2010 wordt deze zevende editie ingericht door onze gemeente . Je kan tot 30 juni een gedicht inzenden naar “Poëziewedstrijd Julia Tulkens, Openbare Bibliotheek Linter, Grote Steenweg, 66 3350 Linter. Het volledige wedstrijdreglement vind je hier (application/msword, 70.7 kB, info) terug en de affiche kan je hier (application/msword, 317.4 kB, info) bekijken.

Je kan deelnemen met een Nederlandstalig gedicht. Dit moet in vijfvoud worden ingezonden. Scholen kunnen in groep inschrijven. Het onderwerp is vrij te kiezen. Er zijn drie categorieën: leerlingen basisonderwijs, leerlingen secundair onderwijs en een open categorie zonder leeftijdsbeperking. Per categorie zijn er drie waardevolle geldprijzen te winnen. De  prijsuitreiking vindt op 9 oktober plaats.

Wie was Julia Tulkens?

Julia Tulkens werd op 6 oktober 1902 geboren in Tienen als Julia Boddaer, maar woonde ook een tijd in Landen en Wommersom. Op 12 maart 1995 stierf ze, op 92-jarige leeftijd, in haar geboortestad. De meeste bekendheid verwierf ze met 'Ontvangenis' (1936) en 'De aardse bruid' (1950), waarvoor zij de 'Vijfjaarlijkse Poëzieprijs de Vlaamse provincies' ontving. Julia Tulkens schreef vooral over de liefde en het contact met de natuur. Ze is ereburger van Linter, Landen en Tienen.

terug naar alle nieuws